Vår kaffeplantasje - Hacienda El Guarsin

HISTORIE

I 1990 besluttet Domitila og Jose Corado å investere alt de eide i kaffe. Gården ligger i deres hjemby Conguaco i Jutiapa, nordvest i Guatemala, et område kjent under betegnelsen "New Oriente" i landets kaffeindustri. En drøm, som begynte med et areal på bare 10 mål kaffe, har i løpet av 30 år utviklet seg til et bruk på 1300 mål; vel kjent i området for sin gode kaffekvalitet.

OMRÅDE

New Oriente ligger i den nordvestlige delen av Guatemala. Siden 1950-tallet har det blitt dyrket kaffe i dette området. Idag dyrkes det kaffe på nesten alle gårdene på fjellet. Det som en gang var en av de fattigste og mest avsidesliggende delene av Guatemala er blitt levende og vekstkraftig. Preget av nedbør og skyer ligger Oriente i et tidligere vulkansk område. Jordsmonnet består av metamorfe bergarter; mineralsk balansert og ganske så forskjellig fra jordsmonn i områder utsatt for vulkansk aktivitet etter at kaffe første gang ble plantet.

HACIENDA EL GUARSIN

Vår gård dekker omtrent 1300 mål og ligger på mellom 1200 og 1600 meters høyde over havet. (moh).

Høyden, og et subtropisk klima, bidrar sammen til en perfekt modning av kaffebønnene. I løpet av innhøstingsperioden (november til februar) er det nesten ikke regn. Dagene er solrike og varme, og   nettene er kalde, med en gjennomsnittlig temperatur på 20 grader døgnet.

Slike store temperaturutslag lar kaffeplantene  utnytte  fotosyntesen til det fulle: Sukker lages på dagtid, mens en senket forbrenning nattestid modner og forbinder sukker og syre  til en smakfull frukt.

Marka består av en form for granittaktig leire, med spredte steiner av granitt i en subtropisk regnskog.

 

VÅRE KAFFEVARIANTER

All vår kaffe er av typen Arabica, bestående av seks forskjellige undertyper: Catuaí, Yellow Caturra, Red Bourbon, Pacamara, Typica og Anacafe 14.

Disse seks er noen av de mest attraktive sortene med tanke på smaksmessige aspekter og drikkens kvalitet. De utfyller hverandre med tanke på forskjellig aroma og smaksnoter, så vel som deres modningstid.

Halvparten av dyrket areal består av Red Catuaí, en tradisjonell høy-avkastnings undergruppe anbefalt for gårder  høyt beliggende i terrenget. Den andre halvdelen av det beplantede området er likeens inndelt mellom de andre undergruppene. Grunnet lang modningstid er våre forskjellige kaffetyper balanserte med en naturlig søthet, god syre og hint av sjokolade og nøtter. Med en fullkommen blanding av jordsmonn, fuktighet og variasjoner i temperatur oppnår vår kaffe år etter år lett 80-85 SCA-poeng, med enkeltsekker opp mot 89 poeng.

Vi tilbyr kaffe behandlet med forskjellige prossesseringsteknikker (bærtørket, honning og vasket) avhengig av etterspørsel.